את העוגה הקלאסית הזו אפשר לעשות במגוון דרכים ויש גם המון תוספות.
קבלו את המתכון הבסיסי ורעיונות לשדרוגים.
אז מה צריך?
8 מצות
צנצנת של ממרח שוקולד שאוהבים.
כוס חלב או שתיים.
אז מה צריך לעשות?
למזוג את החלב לקערה שאפשר לטבול בתוכה מצה שלמה.
יש לטבול את המצות בחלב משני הצדדים עד לריכוך עדין.
להניח מצה רטובה ולמרוח מעליה שכבת שוקולד.
לטבול שוב מצה בחלב, להניח אותה על המצה המרוחה בשוקולד ולהמשיך כך עם כל המצות.
שדרוגים:
לערבב עם החלב עם כפית נס קפה או תמצית רום (רבע כפית) או תמצית וניל או ליקר קפה / שוקולד
להכנת מלית שוקולדית יותר מפנקת:
אפשר לערבב את ממרח השוקולד עם חצי חבילת שמנת מתוקה וכפית חמאה.
להמיס הכל לערבב לקרר ולמרוח.
להכנת מלית שוקולדית עשירה במיוחד,
אפשר להמיס שלוש חבילות שוקולד מריר / חלב/ לבן
עם חבילת שמנת מתוקה. יש להמיס היטב (אפשר במיקרו) ולערבב,
אפשר להוסיף חצי כפית חמאה או מרגרינה, מה שיש בבית.
אפשר להוסיף תמצית וניל או רום.
להעשרת הטעמים של העוגה: אפשר להוסיף שכבת חמאת בוטנים
או ריבת חלב מעל שכבת השוקולד
או קוקוס, או תותים חתוכים דק. או בננות.
אפשר לפזר שבבי בוטנים מסוכרים
או פירות מעל החלק העליון של העוגה.
"תשעה מתוך כל עשרה אנשים אוהבים שוקולד. העשירי תמיד משקר". ג'ון ק. טוליוס
אולי יעניין אותך גם: ריבת תפוז סיני ישר מהעץ או פנקייק מתוק משאריות גבינה