30 May
30May

במקור, הריזוטו הוא תבשיל איטלקי של אורז עגול דביק עם תוספות שונות, המבושל תוך כדי ערבוב. 

ומה רע בפתיתים שישבו יומיים במקרר? גם הם יכולים להפוך  לריזוטו מפתיע עם טעם מתפצפץ ומשגע.


אז מה צריך?

שתי כוסות פתיתים מבושלים. 

(גם מתובלים יכולים...)

חצי גביע שמנת מתוקה.

כפית חמאה.

חב' פטריות טריות או מקופסה.

בצל אחד או חצי (כמה שאוהבים)

שן שום (או חצי קובייה של תיבולית שום פטרוזיליה)

מלח, אגוז מוסקט, פלפל שחור.


מה צריך לעשות?

לחתוך את הבצל לרצועות ארוכות. 

לטגן בחמאה ולהוסיף את השום והפטריות עד השחמה. 

להוסיף את השמנת, לתבל ולהנמיך את האש. 

לתת לשמנת להסמיך, לטעום, לתקן תיבול ולהוסיף את הפתיתים. להמשיך  לערבב עד שמתקבלת תערובת 


אמאאאא כמה טעים! 


גיוונים: 

אפשר לפזר פרמזן לפני ההגשה 

אפשר להוסיף עגבניות או קישואים או גרגרי תירס במקום פטריות. 

אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום שמנת ולהוסיף נתחי עוף ואבקת קארי 

ולתבל בכוסברה, נענע ובזיליקום.


אולי יעניין אותך גם: צ'ילי קון קרנה משאריות או מה אפשר לעשות עם שאריות טונה?


"מי שאוכל לבד מת לבד"

לא אמא פולניה



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.