30 May
30May

ביום חורף קר, כשרוצים להתפנק ולהתחמם, הכי כיף זה מרק. ועוד יותר כיף זה מרק פתיתים. והכי קל להכין. אם יש מרק מוכן ופתיתים מוכנים, מערבבים ומחממים. אם יש רק שאריות של פתיתים, מכינים מרק ומוסיפים את התוספת הכי קרנצ'ית למרק: פתיתים.


אז מה צריך?

כוס שאריות פתיתים

ירקות לבחירה: גזר, קישוא, תפוח אדמה, בצל, פטרוזיליה או כוסברה

תבלינים: כורכום, מלח, שום, אבקת מרק (לפי הטעם)

מעט שמן

אז מה עושים?

מחממים מעט (1-2 כפות) שמן, 

בסיר עמוק ומטגנים בצל קצוץ. 

חותכים את הירקות קטן קטן 

(אני הכי אוהבת לקצוץ אותם במנדולינה, 

זה מקצר תהליכים).

מוסיפים לסיר עם הבצל את הירקות, 

התבלינים ומים - בערך 5-7 כוסות. 

מנמיכים להבה ומבשלים עד התרככות.

בשלב זה, הכי כיף (אבל לא חובה) לטחון את המרק בבלנדר ידני. 

כך הילדים שאינם אוהבים "חתיכות במרק" יחסלו במהרה ויבקשו עוד.

מוסיפים את הפתיתים מרתיחים ונותנים להתבשל עוד 5 דק'.

 מגישים בקערת מרק ומפזרים מעט פטרוזיליה מעל 

(או פרמזן...)

גם שקדי מרק יתקבלו באהבה


אולי יעניין אותך גם: מה אפשר לעשות משאריות לחם או מרק תירס הכי קל


"חייב אדם שיאכל על-מנת שיחיה ולא שיחיה על-מנת שיאכל" 

מולייר



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.